Demokratlar, Iowa ve Kuzey Carolina’da da sandığı zora soktu

Demokratlar, Iowa ve Kuzey Carolina’da da sandığı zora soktu

Yeni açıklanan kamuoyu yoklamasına göre Demokrat Parti’nin daha önce rahat kazanacağı gözü ile bakılan Kuzey Carolina ile Iowa’da Cumhuriyetçiler’in beklenende daha güçlü olduğu görüldü.

CNN ve ORC şirketinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ankete göre salı günü yapılacak olan Senato yarışında Demokratların kazanacağı düşünülen iki eyaletin de elden çıkma riski olduğu görüldü. Ankete göre Iowa’da Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı Joni Ernst, Demokrat Partili Bruce Braley’i yüzde 47’ye karşı 49 ile geride bırakmış durumda. Kuzey Carolina’da ise, Demokrat Partili Senatör Kay Hagan, Cumhuriyetçi Partili rakibi Thom Tillis’in 2 puan önünde. Anket, Hagan’a yüzde 48 ve Tillis’e ise yüzde 46 oy alacağını öngörüyor.

OBAMA’YA GÜVEN ARTTI

Ankette elde edilen bir başka sonuç ise Başkan Barack Obama’ya duyulan güvende bir artış olduğu. Kuzey Carolina’da Başkan’a güven yüzde 45, Iowa ise yüzde 42 olarak belirlendi. Geçen ay bu eyaletlerde Başkan’a olan güven Kuzey Carolina’da yüzde 38, Iowa da yüzde 39 idi.

Anket Iowa’da 647 ve Kuzey Carolina da ise 559 denek ile 27-30 Ekim tarihleri arasında yapılan görüşmeler sonunda elde edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.