Kahve devi Starbucks’ın en başarılı olduğu Uzak Doğu ülkesi neresi?

Kahve devi Starbucks’ın en başarılı olduğu Uzak Doğu ülkesi neresi?

Amerikalı kahve devi Starbucks, Uzak Doğu ülkelerinde çok hızlı büyümeye devam ediyor. Özellikle Çin ve Güney Kore pazarı büyük bir başarı yakaladı.

1971 yılında ABD’nin Seattle şehrinde kurulan Starbucks, ilk yurt dışı tecrübesini Uzak Doğu’da denemişti. 1996 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da ilk yurt dışı şubesini açan kahve devi, sonra büyük bir hızla dünyaya yayıldı.

Hali hazırda 70 ülkede 25 binden fazla şubesi olan Starbucks, özellikle Uzak Doğu pazarında büyük bir büyüme yakaladı. 2016 yılı rakamlarıyla bin 200’den fazla Starbucks şubesinin olduğu Japonya, ABD, Çin ve Kanada’dan sonra en çok Starbucks şubesinin olduğu ülke.

ABD’nin ezeli rakibi Çin, Starbucks’un en çok şubesinin olduğu ülke. 1 milyardan fazla  nüfusa sahip Çin’e Starbucks 1999 yılında girdi. İlk yıllarda yavaş davranan Starbucks, Çin’in ticaret merkezi Shanghai’ya ancak 2000 yılında ikinci şubesini açabildi.

2008 Pekin Olipiyatları’nı iyi değerlendiren Starbucks, şu an 2 bine yakın şubesi ile en çok şubenin olduğu ABD’den sonra ikinci ülke. Şangay ise 250’den fazla şubesi ile Starbucks’ın en çok tutulduğu dünya çapında 3. şehir konumunda.

1999 yılında ilk defa Güney Kore pazarına giren Starbucks, Koreli AVM’ler zinciri Shinsegae Group ile ortaklaşa yoluna devam etti ve 2004’de 100 şubeye ulaştı. Geçtiğimiz günlerde ise 1000. şubesini açan Starbucks, Güney Kore’de 2017’ye bini aşkın şube ile girecek.

Güney Kore’de Dünya genelinde ilk defa hiç latin harfleri kullanmadan kendi logosunu yeniden dizayn etmek zorunda kalan Starbuck, en büyük başarıyı da bu ülkede yakaladı. 300’den fazla şubesi ile başkent Seul, dünyada Starbucks şubesinin en çok olduğu şehir durumunda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.