“Haziranda faiz artışı için ilk işaret”

“Haziranda faiz artışı için ilk işaret”

Moody’s Analytics Başekonomisti Mark Zandi, “FED yetkililerinin, faizleri artırmaya bu yaz devam etmeyi istediklerini göstermelerini bekliyorum” dedi.

Moody’s Analytics Başekonomisti Mark Zandi ve Standard and Poor’s ABD Ekonomisti Satyam Panday, Amerikan Merkez Bankası Fed’in dün biten Nisan ayı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FOMC bildirisinde, Ocak ve Mart toplantılarına ait metinlerden daha pozitif bir dil kullanılabileceğini belirten Zandi, “Fed yetkililerinin, faizleri artırmaya bu yaz devam etmeyi istediklerini bu toplantıda karar vermelerini bekliyorum. Toplantının kilit noktası, risklerin dengede olduğuna yönelik cümlenin karar metnine yeniden eklenmesi olabilir çünkü faiz artış sinyalini genellikle risklere yönelik ifadelerle veriyorlar” diye konuştu.

Bloomberg HT’e yer alan haberde Zandi karar metninde bu yönde bir değişikliğe gidilmesinin haziranda faiz artırımı için açık bir ipucu olacağını vurguladı.

Zandi, “Haziran’da faiz artışına gidileceğini kesinleştirecek şeyin, enflasyon beklentilerinin iyileşmesi olduğunu düşünüyorum. Eğer son dönemde toparlanmaya başlayan enflasyon beklentileri artmaya devam ederse bu, Fed’in haziranda faiz artışına kilitlenmesi için yeterli olur” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.