Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 91 milyon dolarlık kredi

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 91 milyon dolarlık kredi

Dünya Bankası, Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi (TKMP) için Türkiye’ye sağlanacak 91 milyon dolar tutarındaki ek krediyi bugün onayladı. Kredi ile Türkiye’deki tapu ve kadastro hizmetlerinin etkililiğinin artırılması hedefleniyor.

TKMP için sağlanan 135 milyon € (203 milyon dolar eşdeğeri) tutarındaki orijinal kredi, 1 Mayıs 2008 tarihinde Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylanmış ve o tarihten bu yana uygulama devam etmişti. Proje ile e-Devlet uygulamalarının yaygınlaştırılması ve daha etkili hale getirilmesi yoluyla hükümetin kamu hizmetlerinin kalitesini-etkisini arttırması hedefleniyor.

Dünya Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin tapu-kadastro sisteminin Avrupa ve Orta Asya’da en etkili sistemlerden biri olarak görülmesine rağmen, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki hizmet düzeylerine ulaşacak şekilde modernize edilebilmesi için halen giderilmesi gereken bazı eksikliklerin bulunduğu ifade edildi. Tapu ve Kadastro müdürlüklerinin, bazıları Osmanlı dönemine ait eski belgelere dayalı manüel sistemler ile çalıştığı belirtildi.

Mevcut sistemin en zorlu hususlardan birisi kadastro haritalarının halen kâğıt formatında olması, doğruluk ve tutarlılık düzeylerinin farklılık göstermesi ve hepsinin ulusal ağa bağlı olmaması olarak gösterildi. Bu durumun e-Devlet uygulamalarını desteklemeyi güçleştirdiği ifade edildi.

Kredinin vadesi ilk 5 yılı geri ödemesiz olmak üzere 10,5 yıl şeklinde olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.