Amazon, alışveriş çılgınlığını yaz mevsimine taşıdı

Amazon, alışveriş çılgınlığını yaz mevsimine taşıdı

İnternet perakende devi Amazon, online üzerinden satışların cazibeliğini artırmaya devam ediyor.

Amazon, ABD’de Black Friyday (Kara Cuma) olarak bilinen alışveriş çılgınlığını yaz mevsimine taşıdı. 12 Temmuz’da başlayan ve sadece 1 gün sürecek ‘Prime Day’ kampanyasında ‘Prime’ hesabı olan üyeler yüzde 69’a varan indirimli ürünleri satın alabilecek.

İlk olarak geçen yıl yaz mevsiminde alışveriş kampanyasını başlatan Amazon, internetten alışveriş yapanlardan büyük ilgi gördü. Yoğunluktan dolayı zaman zaman Amazon sitesinde bazı sorunlar yaşandı. Müşteriler, satın almak istedikleri ürünlerin alışveriş sepetine ekleyemediklerini bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Kampanyanın başladığı ilk 4 saatte 18 binden fazla kulaklık satıldı. Şirket, bir saniyede 398 sipariş aldı. ABD’nin yanı sıra toplam 10 ülkede bulunan Amazon üyeleri yaz kampanyasından faydalanabiliyor.

Amazon, bazı ürünlerinde ‘Kara Cuma’da yaptığı indirimlerden çok daha fazlasını bugün yaptı. Şirket internet üzerinden alışverişi artırmak için elektronik ürünlerinden, mutfak ürünlerine kadar birçok alanda indirime gitti.

Prime üyelerinin yanı sıra, Amazon’dan alışveriş yapmak isteyenler 30 günlük ücretsiz Prime üyeliğinden faydalanabiliyor.

Büyük perakende şirketi Walmart da Amazon’a karşı bir kampanya başlatarak 12 Temmuz’da yapılacak alışverişlerde herhangi bir kargo ücreti alınmayacağını duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.