USAID’den Somali’ye 20 milyon dolarlık yardım

USAID’den Somali’ye 20 milyon dolarlık yardım

Somali’ye sürpriz ziyaret gerçekleştiren ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı(USAID)’ndan bir heyet, ülkeye 20 milyon dolar değerinde yardım yapacağını açıkladı.
    
USAID heyeti havaalanında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Başbakan Abdi Ferah Şerdun Said ve üst düzey devlet adamları tarafından karşılandı. Heyet yetkilileri ve Somalili devlet adamları arasında havaalanında basına kapalı bir toplantı yapıldı.
    
Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Amerikalı heyet başkanı Raciv Şah’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda ülkesi ve ABD arasındaki ilişkilerde yaşanan gelişmelerin önemine işaret ederek, ABD Kalkınma Ajansı’nın zor durumdaki Somali halkına destek olduğunu vurguladı.
    
USAID heyeti Başkanı Şah, ajansın, Somali’ye 20 milyon dolar değerinde maddi destek sağlayacağını açıkladı. Şah, ”Ajans Somali halkına, bulunduğu zor durumu aşması için destek olmak istiyor. Somali halkının bu yardımı kabul etmesi bizi memnun etti” dedi.
    
Basın toplantısında söz alan Somali Başbakanı Abdi Ferah Şerdun Said ise ABD Kalkınma Ajansı’nın ülkesine düzenlediği bu ziyareti, ”İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin işareti” olarak değerlendirdi. Başbakan Said, ”ABD ve Somali arasında pekişen ilişkileri korumak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
        
ABD, geçen Ocak ayının ortalarında Somali Hükümeti’ni resmen tanıdığını ilan etmişti. Eski Dışişler Bakanı Hillary Clinton konu hakkında yaptığı açıklamada, ”1991’den bu yana ilk kez, ABD’nin Somali Hükümeti’ni tanıdığını açıklamaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.