“Türk hükümetinin dershane kararı siyasi, çocuklar üzerinden toplum mühendisliği yapılmamalı”

“Türk hükümetinin dershane kararı siyasi, çocuklar üzerinden toplum mühendisliği yapılmamalı”

Washington’un saygın düşünce kuruluşlarından CATO Enstitüsü Eğitim Özgürlüğü Departmanı Direktör Yardımcısı Dr. Neal P. McCluskey, Türkiye’de büyük tartışmaya neden olan dershane kapama tasarısının siyasi olduğunu söyledi. Devlet okullarının başarılı olması halinde dershaneler tarafından verilen hizmete ihtiyaç kalmayacağını hatırlatan McCluskey, “Bu, çocukların eğitimi önemsenerek alınan bir karara benzemiyor. Daha çok politik hatta ideolojik bir karar.” diye konuştu. Devletin üniversite hazırlık kurslarını kapatarak çocukları eğitim noktasında birçok seçenekten mahrum bırakacağını belirten McCluskey, bunun açık bir özgürlük kısıtlaması olduğunu söyledi.

 

Eğitim kurumları konusunda kararın önce ebeveynler sonra da öğrenciler tarafından alınması gerektiğini belirten McCluskey, “Hükümet, çocukları bir anlamda zaptederek onlar üzerinden toplum mühendisliği yapmamalı.” dedi.

PROBLEM SINAV SİSTEMİNDEN KAYNAKLANIYOR

Dünya genelinde devletlerin eğitim konusundaki karnelerinin zayıf olduğunu belirten ve problemin genelde, sonucu direk olarak öğrencinin geleceğini belirleyen sınav sisteminden kaynaklandığını belirten McCluskey, “Eğer böyle bir sisteme sahipseniz durum çok açık. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde insanlar bu hizmeti özel olarak veren kuruluşlara gidecektir çünkü bu kurumlar müşterilerinin, yani öğrencinin, ihtiyacını karşılıyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.