Tunus’ta muhalif lidere suikast

Tunus’ta muhalif lidere suikast

Tunus’ta muhalif kimliği ile bilinen Demokrat Yurtseverler Partisi Milletvekili Muhammed İbrahimi, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. İbrahimi’ye düzenlenen suikast ülkeyi karıştırdı.

Tunus Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İbrahimi’nin başkent Tunus’un kuzeyindeki Ğazele semtindeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Cumhuriyet kutlamaları öncesi İbrahimi’ye gerçekleştirilen saldırının zamanlaması bakımından da dikkat çekiyor. Liderlerinin ölümüne tepki gösteren muhalefet, iktidar partisi aleyhine gösterilere başladı.

İbrahimi Tunus’un en önemli muhalif liderlerden biri olarak gösteriliyor. Solcu Halk Cephesi lideri olan İbrahimi, popüler bir şahsiyetin yanı sıra milliyetçi akıma sahip halk yönelimlerinin kurucusu olarak tanınıyor. Muhammed İbrahimi Ulusal Halk Hareketi’nin de genel sekreterliğini yapıyordu.

İbrahimi Kimdir?

Muhammed İbrahimi; 15 Mayıs 1955 yılında Sidi Bouzid şehrinin El Haşaniye bölgesinde dünyaya geldi. Yüksek Muhasebe Enstitüsü’nde 1982 yılında muhasebe profesörlüğü unvanını aldı.

İbrahimi, üniversitede Sosyalist Arap Öğrencileri ismi verilen gruba üye oldu. Arkadaşları ile birlikte 2005 yılında Nasır Sosyalist Hareketini kurdu. Hareket Tunus devrimi gerçekşeceği ana kadar tüm faaliyetlerini gizli yürüttü.

İbrahimi, 1981 yılında iki defa tutuklandı ve serbest bırakıldı.1986 yılnda tekrar tutuklandıktan sonra çıkarıldığı mahkemeden beraat ederek serbest bırakıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.