Suriye: Rusya’dan silah alımına devam ediyoruz

Suriye: Rusya’dan silah alımına devam ediyoruz

Suriye’de Beşşar Esed rejimi, Rusya’dan silah alımına devam ediyor. Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Rusya radyosuna yaptığı açıklamada, eski kontratlar çerçevesinde Rusya’dan silah alımını sürdürdüklerini açıkladı.


Suriye’nin egemenliğinin korunması ve güvenliği için Rus silahlarına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Cemil, “İsrail’in saldırı tehdidi halen mevcut. Bizim de denge oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.Hafif silahları kendilerinin üretme kapasiteleri olduğuna değinen Cemil, “ABD, İsrail’i silahlandırmayı durdurursa, Suriye de Rusya’dan silah alımını durdurur.” dedi.


Rusya, uluslararası herhangi bir yaptırım olmadığı gerekçesi ile Suriye’ye eski kontratlara dayalı silah ihracatını sürdürüyor. Rus makamları Suriye yönetimi ile yeni bir sözleşme yapmayacakları açıklamasında bulunmuştu.


Muhalefetten Değişim için Halk Cephesi partisi liderliğini de yapan Cemil, Suriye’de 30 bin civarında Rusya vatandaşının yaşadığını, sadece 77 kişinin tahliyesinin toplu bir olay olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.


Cemil’e göre, Suriye’de yaşayan Rusya vatandaşları buradaki yaşama entegre olmuş durumda. Zor dönemde ülkeyi terk etmek istemiyorlar. Rusya geçen hafta Acil Durum Bakanlığı’na ait iki uçak göndererek, otobüslerle Beyrut’a taşınan 77 Rusya vatandaşını tahliye etmişti.
Diğer taraftan Rusya, Akdeniz ve Karadeniz’de 20’den fazla savaş gemisi ile başlattığı askeri tatbikatı sürdürüyor.

Rusya’nın Suriye’de bulunan Tartus deniz üssüne de uğrayacak savaş gemileri, 60’ın üzerinde misyon gerçekleştirecek. Tatbikatın 29 Ocak’ta sona ermesi planlanıyor.       

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.