Suriye ile İsrail arasında yeni gerginlik

Suriye ile İsrail arasında yeni gerginlik

Suriye Ordusu, Golan Tepeleri’nde ateşkes hattını aştığı öne sürülen İsrail askeri aracını hedef aldı. İsrail Ordusu’na ait aracın hasar gördüğü olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olayın ardından İsrail topçusu tarafından Suriye topraklarına ateş açıldı.

Bu hafta başında Golan Tepesi civarında iki ayrı olayda İsrail askerlerine ateş açılmıştı. İki olayda da yararlanan olmamıştı. İsrailli yetkililer ise sınır ihlallerini BM’ye şikayet edeceklerini belirtti.

Öte yandan Suriye tarafında muhalifler ile Suriye askerleri arasında çatışmaların devam ettiği, bölgede boş arazide yangınların başladığı bildiriliyor.

İsrail ordusundan Suriye’ye uyarı

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, Suriye lider Beşşar Esed’e sert uyarı yaptı. Uyarı, bugün sabah Suriye silahlı kuvvetlerinin bir İsrail askeri aracına ateş açmasından sonra geldi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkesinin Golan Tepeleri’nin “Esed’in rahatça iş yapacağı bir ortam olmasına” izin vermeyeceğini söyledi. Gantz, olayın daha fazla kötüleşmesi durumunda Esed’in “sonuçlarına katlanacağını” ifade etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.