Somali’deki saldırılarda Türk vatandaşı öldüğü haberleri doğru çıkmadı

Somali’deki saldırılarda Türk vatandaşı öldüğü haberleri doğru çıkmadı

Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen bir dizi bombalı ve silahlı saldırı sonucu en az 19 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırılarda 3 Türk Kızılayı görelisi yaralanırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

BBC gibi bazı haber kanallarının Somali’de Türk vatandaşı yardım görevlilerinin öldüğü yönündeki haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Ancak, Kızılay’ın Somali uyruklu bir görevlisinin de ölenler arasnda olduğu öğrenildi.

 

Mogadişu’da başta ülkenin ana mahkeme binasının da bulunduğu bir dizi hedefe yönelik bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlendi. Saldırganların bir kısmı bomba yüklü yeleklerle saldırıyı gerçekleştirdi.

 

Bombalı saldırının biri ise Türk Kızılayı konvoyunun yakınında gerçekleşti. Cihan Haber Ajansı’nın yerel kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, saldırılarda 3 Türk Kızılayı görelisi yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Saldırıda Türk Kızılayı personelinden Somali uyruklu şoförün öldüğü aktarıldı.

 

İngiliz BBC televizyonu ise daha önce geçtiği haberde, ölenlerden ikisinin Türk yardım görevlileri olduğuna yer vermişti.

 

Kızılay’dan açıklama

Türk Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Somali’deki insan acısını dindirmek için çok zor şartlarda insani yardım çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede görev yapan Türk Kızılayı ekibini taşıyan iki araçlık konvoyun, bir terör saldırısına maruz kaldığı belirtilerek, bombalı saldırı sonucu araçlardan biri ağır hasar alırken aracı kullanan Somali uyruklu Türk Kızılayı’nın yerel şoförünün hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırı sırasında araçta bulunan Türk Kızılayı personeli Kenan Kongur, Murat Demirbaş ve Fatih Çelik’in hafif yaralandığı bildirilen açıklamaya göre, vücutlarına şarapnel parçaları isabet eden Kızılay personeli Sağlık Bakanlığı’nın bir ambulans uçağı ile Türkiye’ye getirilecek.

 

Terör saldırısının Türkiye’ye ya da Türk Kızılayı’na karşı olmadığı, bölgedeki iki grup arasındaki çatışmadan kaynaklandığı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.