Rusya ve Çin, Japon denizinde gövde gösterisi yapacak

Rusya ve Çin, Japon denizinde gövde gösterisi yapacak

Uluslararası dengelerin yeniden kurulmaya çalışıldığı günlerde Rusya ve Çin ortak askeri tatbikat yapacak. Japon Denizi’nde 5-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak tatbikatın, bölgede ABD-Japonya ittifakına karşı güçlü bir gövde gösterisi olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

 

Çin 4 adet destroyer, 2 adet güdümlü füze taşıyan firkateyn ve lojistik gemilerden oluşan 10’un üzerinde savaş gemisi ile tatbikata katılıyor. Çin savaş gemilerinin Rusya’nın Uzak doğu bölgesi Vladivostok limanına yanaştığı belirtildi. Rusya ise tatbikatta 11 savaş gemisi, denizaltı ve savaş uçakları ile yer alıyor. Tatbikatın aktif aşaması 8-10 Temmuz tarihlerinde icra edilecek. Tatbikatta korsanlardan bir geminin kurtarılması ve hava saldırısına karşı ortak savunma oyunları icra edilecek.

 

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Ding Yiping, askeri tatbikatla hedeflerinin herhangi bir üçüncü ülke olmadığını, Rusya ile birlikte korsanlara karşı ortak mücadele gücünün geliştirilmesi olduğunu söyledi. Ancak uzmanlar, Çin ve Japonya arasında karasular ve adalarla ilgili tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde yapılmasına dikkat çekiyor.

 

Ortak tehditlere karşı askeri alanda işbirliğini geliştiren Rusya ve Çin, 2005’ten bu yana düzenli olarak ortak askeri tatbikat yapıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.