Rusya, Şam yönetiminden aldığı yeni kanıtları BM’ye sunacak

Rusya, Şam yönetiminden aldığı yeni kanıtları BM’ye sunacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 21 Ağustos’ta Huta’da meydana gelen kimyasal saldırı ile ilgili Suriye hükümetinden aldıkları yeni kanıtları BM Güvenlik Konseyi’ne sunacaklarını açıkladı.

Kremlin’in desteklediği düşünce kuruluşu Valdai Kulüp’ün 10’uncu toplantısında konuşan Lavrov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabkov’un Şam’da bir dizi temaslarda bulunduğunu, görüşmeler sırasında kendisine muhalefetin provokatif eylemlerini gösteren kanıtlar sunulduğu bilgisini verdi.

Henüz kendisinin de görmediği kanıtlar üzerinde uzmanların çalışacağını ifade eden Lavrov, tüm verileri BM Güvenlik Konseyi’ne sunacaklarını söyledi.

Suriye muhalefetini dış askeri müdahaleyi sağlamak için sürekli provokatif eylemler yapmakla suçlayan Rusya Dışişleri Bakanı, “Guta’da meydana gelen saldırı ile ilgili birçok bilgi var.” dedi. Rus bakan ABD ile sağlanan Suriye’nin kimyasal silahlardan arındırılması yönündeki anlaşmaya da tüm tarafları saygılı olmaya çağırdı.

 

 

Toplantıya katılan siyasi uzman Gleb Pavlovski, toplantıda Lavrov’un Rusya’nın Suriye lideri Beşşar Esed’i istifaya zorlama planı olmadığını söylediğini paylaştı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.