Ricciardone: Doğu halkı barış sürecinde kararlı

Ricciardone: Doğu halkı barış sürecinde kararlı

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde temaslarda bulunan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, halkın barışa karşı ümitli olduğunu söyledi.

 

ABD’nin 237’nci Bağımsızlık Günü Resepsiyonu nedeniyle Adana HiltonSA otelinde düzenlenen resepsiyona katılan ABDBüyükelçisi Francis Ricciardone, bölgede 5 gün süren ziyaretlerini bugün tamamladıklarını belirtti.

 

Diyarbakır ve Hakkari gibi illerde halkın barış sürecine ilişkin kararlı olduğunu anlatan Ricciardone, “5 günlük bir yolculuğun sonuna geldik. Güneydoğunun önemli bölümünü ziyaret ettik tekrar. Diyarbakır ve Hakkari gibi önemli yerleri ziyaret ettik. Gezerken karşılaştığımız kişiler bizi çok sıcak karşıladı. Herkesin çok ümitli, kararlı olduklarını ve ileriye baktıklarını gördüm. Ben de çok iyimserim, ümitliyim. Sadece bu bölge için değil bütün Türkiye için, Türk demokrasisi için ümitliyim. Biz Amerikalılar olarak dost ve müttefik olarak sizin çözüm sürecini bir kaç defa desteklediğimizi ifade ettik.” dedi.

 

Adana’yı ikinci evi olarak gördüğünü anlatan Büyükelçi Ricciardone, “Türçe konuşan ve konsolos olarak Adana’da görev yaptım. 33 yıl önce ilk kızım burada dünyaya geldi. Tekrar Adana’ya gelmekten dolayı mutluyum. Kariyer hayatım burada başladı. Adana’yı ikinci evimiz gibi seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.