Pekin’de Çinli işçilerin Amerikalı patronu rehin aldığı öne sürüldü

Pekin’de Çinli işçilerin Amerikalı patronu rehin aldığı öne sürüldü

Çin’in başkenti Pekin’de bir grup işçi alacakları konusunda anlaşamadıkları Amerikalı işverenlerini rehin aldı.

 

Speciality Medical Supplies adlı tıbbi malzemeler üreten fabrikanın tamamen kapatılacağı haberini alan Çinli işçiler, ücretlerle ilgili sorunun çözülememesiyle başlayan gerginliğin ardından kıdem tazminatı alabilmek için fabrikanın sahibi Chip Starnes’ı rehin aldı.

 

Starnes, yaklaşık 100 fabrika çalışanının, kendisini fabrikadaki pencereleri demir parmaklıklı bir odada altı gündür rehin tuttuğunu söyledi. Masrafları azaltmak için, fabrikanın plastik biriminden 35 kişinin işten çıkarıldığı ve bunların tazminatlarının ödendiğini söyleyen Starnes, bunu gören diğer işçiler de işlerinin olmasına rağmen aynı miktarda tazminat talep ettiğini belirtti.

 

Otele gidip duş almak istediğini anlatan Amerikalı işadamı, söylentilerin ardından durumun kontrolden çıktığını ve 10 yıldır işleyen fabrikayı kapatmak gibi bir niyeti olmadığını aktardı.

 

42 yaşındaki Amerikalı işadamı, rehin tutulduğu sürede kendisine fiziksel taciz yapılmadığını belirtti ancak tehdit edildiğini, hayal kırıklığına uğradığını kaydetti. Yerel hükümetten de çok az yardım alabildiğini vurgulayan Starnes, “Çin hâlâ harika bir yer. Ancak burada sıkışmış olmak, benim iş yapma yolum değil.” dedi.

 

Polisin olaya müdahale etmediği de belirtildi.

 

Çinli işçileri temsil eden sendika yetkilileri ise çalışanların 2 aydır ücret alamadığını savundu.

 

Çin Komünist Partisi kontrollü Sendikal Haklar Bölümü başkanı Chi Lixiang, Starnes’in rehin alındığı haberine güldü. Chi, “Temsilcilerimiz, çalışanların hepsinin kadım olduğunu söyledi. Bu yüzden iri yapılı bir adamı nasıl rehin alabilirler ki? Şaka yapıyorsunuz.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.