Panetta: Suriye’deki şiddet kontrolden çıkıyor

Panetta: Suriye’deki şiddet kontrolden çıkıyor

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye’nin başkenti Şam’da üst düzey yetkililerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırının, Suriye’de şiddetin hızla kontrolden çıktığının delili olduğunu söyledi.
Panetta ile İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond, Pentagon’da düzenledikleri bir basın toplantısında Suriye’deki durumu değerlendirdi.

Yaptığı değerlendirmede ”Oradaki şiddet sadece daha da kötüleşti ve insan kayıpları daha da arttı” diye konuşan Panetta, ”bu bize, bunun hızla kontrolden çıkan bir durum olduğunu gösteriyor” dedi.

Panetta, çekilmesi ve istikrarlı bir iktidar devri konusunda Esed’e ‘maksimum baskı yapmak’ için uluslararası toplumun önünde şimdi daha fazla neden olduğunu sözlerine ekledi.

İngiltere Savunma Bakanı Hammond’ın değerlendirmesi

Basın toplantısında Panetta’nın değerlendirmelerine katıldığını belirten Hammond da, Suriyeli muhalifleri kastederek,”Şu an şevke gelmiş bir  muhalefet görüyoruz, açıkçası silahlara ve belki de rejimin etrafındaki parçalanmaya erişimi giderek artan bir muhalefet” dedi.

Panetta ve Hammond’ın basın toplantısında, Esed rejimine ülkedeki kimyasal silahların kontrolünü kaybetmemesi uyarısında bulundu.

Hammond, Suriye’deki kimyasal silahlar konusunda Esed rejimine yaptığı uyarıda, ”Kimyasal silahların kullanılmasına ve yaygınlaşmasına hoşgörü göstermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.