Panetta, Afgan mevkidaşıyla bir araya geldi

Panetta, Afgan mevkidaşıyla bir araya geldi

Resmi temaslar için Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Afgan mevkidaşı Bismillah Muhammedi ile bir araya geldi.
    
Görüşmelerin ardından yapılan basın toplantısında Muhammedi, Afgan ordusunun ülkedeki güvenlik sorumluluğunu üstlenebilecek durumda olduğunu söyledi.
    
Şimdiye kadar NATO’dan Afgan ordusuna güvenlik sorumluluğunun devredildiği illerde durumun iyi olduğunu belirten Muhammedi, halkın da kendi askerine karşı destekte bulunduğunu ifade etti.
    
Muhammedi, ordunun, 2014 yılından sonra da ülkeyi savunması ve Taliban’a karşı operasyonlar yürütmesi için tam teçhizatlı silahlarla donatılması gerektiğini dile getirdi.
    
ABD Savunma Bakanı Panetta da 2014 yılından sonra, ordularının çekilmesi konusunda Afganistan devletine verdikleri sözde duracaklarını, yine de Afganistan’ın yanında yer alacaklarını vurguladı.
    
Afganistan’da 66 bin askeri bulunan ABD’nin, 2014 sonrasında terörizmle mücadele ve Afgan güvenlik güçlerine danışmanlık görevlerine odaklanması bekleniyor.

 

PANETTA: OBAMA İLE KARZAİ, WASHİNGTON’DA BİR ARAYA GELECEK

 

Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin Başkan Barack Obama’nın davetini kabul ettiğini, iki liderin Washington’da bir araya geleceğini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.