Obama’ya başsağlığı gönderen Putin terörle mücadele için yardım önerdi

Obama’ya başsağlığı gönderen Putin terörle mücadele için yardım önerdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika’da ünlü Boston Maratonu’ndaki terör saldırıları nedeniyle Başkan Barack Obama’ya başsağlığı mesajı gönderdi. Rus lider terörle mücadele bağlamında yardım önerisinde bulundu.


Rusya Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Putin Boston’da yaşanan barbarlık cinayetlerini kesin bir dille kınadı ve terörle mücadele için tüm dünya kamuoyunun faal koordinasyon çabası gerektiğine inandığını kaydetti.” bilgisi yer aldı.


Rusya Devlet Başkanı, Obama’ya terör saldırılarının araştırılması bağlamında olası durumunda Moskova’nın ABD’li mercilere yardım etmeye hazır olduğunu da iletti.


MEDVEDEV’DEN ABD HALKINA BAŞSAĞLIĞI: SİZİNLEYİZ!


Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de gönderdiği başsağlığı mesajında, “Rusya Başbakanlığı ve Rusya halkı adına ABDvatandaşlarının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Ölen yakın ve akrabalarının kederini içtenlikle paylaşıyoruz. Yaralanan insanların bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Biz sizinleyiz!” dedi.


Ünlü Boston Maratonu’nda art arda gerçekleşen 2 patlamada 3 kişi öldü, 17’si ağır 130’dan fazla kişinin yaralandığı belirtildi. Polis ekipleri, şehirdeki bir kütüphanede de üçüncü bir bomba bulunduğunu, bunun da maratondaki bombalarla ilişkili olabileceğini açıkladı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.