Obama’dan Mursi’ye: Sokakların sesini dinle

Obama’dan Mursi’ye: Sokakların sesini dinle

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır lideri Muhammed Mursi’yi telefonla arayarak sokakların sesini dinlemesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Afrika gezisinin son durağı Tanzanya’dan Kahire’yi arayan Obama, Mursi’ye Amerikan yönetiminin herhangi bir grup ya da partiyi desteklemediğini söyledi. Obama, mevcut krizin siyasi süreçle çözülebileceğinin altını çizdi.

Liderler arasındaki görüşmenin yanı sıra ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey’in de Mısır Genelkurmay Başkanı Sıdkı Sobhi’yi telefonla aradığı bildirildi. Önceki gün gerçekleşen görüşme konusunda herhangi bir bilgi verilmezken ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü George Little ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır’da önümüzdeki 48 saat içinde neler olabileceği konusunda emin olmadıklarını belirtti. ABD ve Mısır arasında çok yakın askeri ilişkiler bulunuyor. Amerikan yönetimi her yıl Mısır’a 1,3 milyar dolar askeri yardım yapıyor. 2011 yılında Mübarek karşıtı gösteriler başladığı sırada Mısır Genelkurmay Başkanı ve üst düzey generallerin ABD’de bulunduğunu belirten uzmanlar, son muhtıranın Amerikan genelkurmay başkanının aramasından sonra gerçekleşmesinin tesadüfî olmadığını iddia ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.