Obama, Kenya halkını ve Kenyatta’yı tebrik etti

Obama, Kenya halkını ve Kenyatta’yı tebrik etti

Kenya’da önceki gün açıklanan Yüksek Mahkeme kararı ile başkanlığı kesinleşen Uhuru Kenyatta için uluslararası ilk tebrik  Başkan Barack Obama ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’dan geldi.


Obama adına açıklama yapan Beyaz Saray sekreterliği, başta Uhuru olmak üzere tüm Kenya halkını demokratik seçiminden dolayı tebrik etti. Obama, Yüksek Mahkeme kararını saygıyla kabul eden mağlup koalisyon lideri Raila Odinga’ya göstermiş olduğu barış dolu tutumundan dolayı ayrıca teşekkür etti.


Bütün Kenya halkını seçim öncesi ve sonrası göstermiş oldukları demokrasi ve hukuka saygılı tutumlarından dolayı takdir eden Obama, bu tutumun Kenya ve halkını bir adım daha geleceğe taşıdığını sözlerine ekledi.


Beyaz Saray yapmış olduğu tüm bu iyi niyetli açıklamalara rağmen, hali hazırda insan hakları mahkemesince zanlı olarak görülen Uhuru Kenyatta’nın Haziran ayında yapılması beklenen soruşturmalar içinde aynı anlayışlı tutumu göstermelerinin gerekliliği üzerinde de durdu.


2007 seçimlerinde suça teşvik eden söylemlerinden dolayı yargılanma sürecinde bulunan Başkan Kenyatta ve yardımcısı William Ruto için insan hakları mahkemesinin vereceği karar siyasi etki sağlamasa da prestijleri için büyük önem taşıyacak.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.