Obama; kaçırılan çocukların bulunması için Nijerya’ya bir ekip gönderdik

Obama; kaçırılan çocukların bulunması için Nijerya’ya bir ekip gönderdik

Nijerya’nın Borno eyaletinde yaklaşık üç hafta önce bulundukları yatılı okuldan gece yarısı kaçırılan 276 kız çocuğu hala bulunamadı.

 

Çocukları kaçıran ve daha öncede binlerce Hıristiyan ve Müslüman’ı öldüren Boko Haram isimli terörist grup yayınladığı videoda çocukları satacakları ya da kendi militanları ile evlendireceklerini, kız çocuklarının eğitim almasının ve batılı eğitimin haram olduğunu ve yasakladıklarını açıkladı.

 

Bölgedeki resmi bir görevli aldıkları istihbaratta saldırının gece 23.00’de 20 kamyonet ve 30 motorsikletle 200 kişilik ağır silahlı grubun şehre doğru geldiğini öğrendiklerini ve yardım istediklerini ancak hiçbir yardımın gelmediğini, Chibok okulunu o gece sadece 15 askerin koruduğunu belirtti.

Başkan Obama salı günü ABC News’e yaptığı açıklamada, Nijerya hükümetinin siyasal ve askeri yardımını kabul ettiğini ve Nijerya’ya bu durum için çeşitli alanlardan uzmanların olduğu bir takım gönderdiğini belirtti.

 

Çocukları kaçırılan aileler ve vatandaşlar yaptıkları protesto gösterileri ve sosyal medyada, özellikle Twitter da #BringBackOurGirls etiketi ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Çocuklarının bulunması için yardım isteyen aileler 3 haftadır çocuklarından haber alamadıklarını ve bu konuda hükümeti de sorumlu tuttuklarını söylüyor.

Bölge Senatörü Ali Ndume hükümetin arkasına yaslanıp çocukların içinde bulunduğu zor durumu seyredemeyeceğini, birşeyler yapması gerektiğini hatta dışarıdan yardım alması gerektiğini belirtti.

 

Kaçırılan çocuklardan 276 sından hala haber alınamazken 53 tanesi okuldan kaçarak kurtuldu. Salı günü ise terörist gurubun aktif olduğu köylerden birinde 8 kız çocuğu daha kaçırıldı.

Obama konu ile ilgili yaptığı açıklamada; bu grubun geçmişten beridir bölgedeki en kötü terörist grup olduğunu, kızları kaçırılan ailelerin şuan neler yaşadıklarını tahmin edebildiğini ve bu konuda yardım edebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Terörist saldırının gerçekleştiği Chibok okulu bu yaşanan saldırılardan dolayı kapalı tutuluyordu. Ancak son sınıf öğrencilerinin sınav almaları için açılmıştı. Okul Nijerya’nın kuzey doğusunda nüfus yoğunluğunun en çok olduğu bölgede bulunuyor.

Bu terorist grup geçtiğimiz eylül ayında yine bir okula saldırmış 59 erkek çocuğu öldürmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.