Norveç, Venezuela’daki büyükelçiliğini kapatıyor

Norveç, Venezuela’daki büyükelçiliğini kapatıyor

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta bulunan Norveç büyükelçiliği, ülkede artan suç oranı ve güvenlik problemi nedeniyle kapanıyor. Büyükelçi Lars Vaagen tarafından yapılan açıklamaya göre Venezuela’da 45 senedir faaliyet gösteren diplomatik misyon, önümüzdeki seneden itibaren göreve komşu ülke Kolombiya’da devam edecek. “Artan güvenlik sıkıntısı, ülkedeki durumu her geçen gün daha da zorlaştırıyor” diyen Vaagen, bu kararı almaya mecbur kaldıklarını söyledi.

Araştırmalara göre Venezuela’lılar da ülkelerindeki şiddeti karşı karşıya oldukları ‘en önemli sorun’ olarak görüyor.
              
Chavez hükümetininn tahminlerine göre ülkede geçtiğimiz yıl 14 binden fazla insan öldürüldü. Bu rakam Venezuela’yı dünyanın en tehlikeli ülkeleri listesinde birinci sıraya yerleştirdi. Cinayet oranları başkan Hugo Chavez’in iktidara geldiği 1998 yılından bu yana ikiye katlandı. İnsan kaçırma vakaları da bu dönemde yılda 52 olaydan 618 olaya çıktı. Uzmanlara göre gerçek rakamlar bunların çok üzerinde çünkü pek çok kaçırılma vakası polise rapor edilmiyor.

Geçtiğimiz yıl Meksika ve Şili büyükelçiliklerinde görevli diplomatlar da suç örgütleri tarafından kaçırılmıştı. Diplomatlar 2 saatle 24 saat arasında değişen sürelerde rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Norveç’in elçiliği kapatma kararında diplomat kaçırma vakaları etkili oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.