NATO, Afganistan’da yine sivilleri vurdu

NATO, Afganistan’da yine sivilleri vurdu

Afganistan’ın doğusunda bulunan Kunar vilayetinde NATO’ya ait insansız hava aracıyla (İHA) dün yapılan saldırıda 15 kişi öldü.

Taliban üyelerini hedef aldığı belirtilen hava saldırısında hayatını kaybedenler arasında 7’si kadın biri çocuk olmak üzere 8 sivilin bulunduğu bildirildi. Afgan yetkililer, saldırıda ölen diğer yedi kişiden üçünün El Kaide, kalanların ise Taliban üyesi olduğunu kaydetti. NATO öncülüğündeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) sözcüsü AnnMarie Annicelli ise saldırıyla ilgili açıklamasında, “Kunar bölgesindeki Vatarpur’da dikkatli bir saldırı yürüttüğümüzü ve düşman gücüne mensup 10 kişiyi öldürdüğümüzü teyit edebiliriz.” dedi. Kunar vilayetinin kuzeyindeki Vatarpur, Pakistan sınırında bulunan ve Taliban güçlerinin geçiş noktası konumundaki kontrolsüz bir kırsal bölge olarak biliniyor.

Yabancı güçlerin neden olduğu sivil ölümler konusunda NATO’ya tepkili olan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Afgan güvenlik güçlerinin herhangi bir durumda ISAF güçlerini yardıma çağırmasını yasaklamıştı. Taliban örgütünün dün başkent Kabil’in yakınlarındaki bir istihbarat binasına düzenlediği bombalı saldırıda ise en az dört asker hayatını kaybetti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.