Mursi davası ertelendi, nerede tutulduğu ise yine belirsiz

Mursi davası ertelendi, nerede tutulduğu ise yine belirsiz

Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yargılanmasına başlandı. Televizyonlardan canlı yayınlanması engellenen duruşmada Mursi’nin mahkeme heyetine çıkışı ise tarihe not düştü.

 

3 Temmuz’da yapılan darbeden bugüne nerede tutulduğunu bilmediğini söyleyen Muhammed Mursi ile sanık avukatlarının özel görüşme talepleri de kabul görmedi. Ancak Mursi’nin mahkemeyi tanımadığını söylemesi ve savunma avukatları ile mahkeme heyeti arasında çıkan tartışmalar sonrasında duruşma yarıda kesildi. Hakim bir sonraki duruşma tarihi olarak 8 Ocak’ı açıkladı. Mursi’nin beyaz hapishane elbisesini giymeyi reddettiği için duruşmaya ara verildiği bilgisi yer aldı. Mısırlı yetkililer, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin duruşmada hakime kendisinin “yasal cumhurbaşkanı” olduğunu söyleyerek, yargılamayı reddettiğini bildirdi.

 

Bu arada Mısır devlet televizyonu, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ülkenin kuzeyindeki İskenderiye şehrindeki Burc El Arab hapishanesinde tutulacağını duyurdu. Mursi, Mısır’da Temmuz’da yapılan askeri darbeden sonra bilinmeyen bir yerde gözaltında tutuluyordu.

 

Bina çevresinde binlerce asker konuşlandırıldıktan sonra yargılamanın yapılacağı Polis Akademisi’ne getirilen Muhammed Mursi ile birlikte Müslüman Kardeşlerin 14 üst düzey ismi daha mahkemeye çıkarıldı. Protestolarda açılan ateş sonucu kızı Esma’yı kaybeden hareket liderlerinden Muhammed Biltaci ve arkadaşları ile Mursi’nin darbe sonrasındaki ilk buluşmasında duygusal sahneler yaşandı.

 

Mısır çapında özellikle Kahire ve İskenderiye’de mahkemeyi protesto gösterileri yapıldı. İskenderiye’deki gösterilerde 10 kişi yaralandı.

 

Duruşmanın ertelenmesi sonrasında ise devrik cumhurbaşkanının nereye götürüldüğü konusunda Mısır makamları tarafından çelişkili açıklamalar yapılıyor. Devlet televizyonunun aksine güvenlik makamları ise devrik cumhurbaşkanının Tora Cezaevinde olduğunu ifade ediyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.