Mısır’da bir Türk gazeteci daha gözaltına alındı

Mısır’da bir Türk gazeteci daha gözaltına alındı

Mısır’daki darbe yönetimi İhlas Haber Ajansı’nın Kahire bürosundaki ekipmanlara el koyarak, Büro Şefi Tahir Osman Hamde’yi gözaltına aldı. Fetih Camii’ndeki baskında gözaltına alınan TRTTürk muhabiri Metin Turan’ın gözaltı süresi ise 15 gün daha uzatıldı.

Mısır güvenlik güçleri ve Baltacılar tarafından Mısır’da görev yapan gazetecilere uygulanan baskı artarken, İHA’nın Kahire bürosu da güvenlik güçlerinin engellemelerine takıldı. İHA’nın dünya televizyonlarına yayın hizmeti sağladığı canlı yayın ekipmanlarına Mısır polisi tarafından el konuldu. İHA Kahire Büro Şefi Tahir Osman Hamde ise güvenlik güçleri tarafından polis merkezine götürüldü. Büro Şefi Hamde’den hala haber alınamıyor.

Öte yandan AP’nin haberine göre El Fetih Camii’ndeki baskında gözaltına alınan TRTTürk muhabiri Metin Turan’ın gözaltı süresi 15 gün daha uzatıldı.

Medya Derneği’nden açıklama

İhlas Haber Ajansı’nın Kahire bürosuna bir baskın düzenleyen Mısır polisi, İHA büro şefi Tahir Osman Hamde’yi gözaltına almış ve bürodaki cihazlarına el koymuştur. Polis merkezine götürülen Tahir Osman Hamde’den henüz haber alınamamaktadır.

Uluslararası bir haber ajansına yapılan bu muamele basın özgürlüğüne ağır bir saldırıdır. Mısır’da yaşanan olayları dünyaya duyurmak için görev yapan gazetecilerin gözaltına alınması, cihazlarına el konulması kabul edilemez. Bir kaç gün önce gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan’ın gözaltı süresinin 15 gün süreyle uzatılması ise endişe vericidir.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.