Malezya Başbakanı: Kayıp uçağın hareketleri ‘kasıtlı bir hareket’

Malezya Başbakanı: Kayıp uçağın hareketleri ‘kasıtlı bir hareket’

Malezya Başbakanı Necib Razak, Malezya’nın başkenti Kulala Lumpur’dan Pekin’e giderken radardan kaybolan ve 8 gündür haber alınamayan Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının hareketlerinin ‘kasıtlı hareket’ olduğunu söyledi. Bugün basına yaptığı konuşmada Razak, MH370 sefer sayılı kayıp uçağın hareketlerine bakıldığında bunun birisi tarafından uçağın Malezya’ya geri döndürüldüğü ve sonrasında batı bölgesine yönlendiği hareketlerinin ‘kasıtlı bir hareket’ ile uyumlu olduğunu ifade etti.


ASKERİ RADARLAR TANIMLANAMAYAN HAVA ARACI TESİPT ETTİ

Tanımlanamayan bir hava aracı, Cumartesi günü Malezya’nın kuzeybatıcısında radarda görülmüştü ve bu aracın kayıp uçak olabileceği değerlendirilmişti. Başbakan Razak, soruşturma yetkililerinin, askeri radara yakalanan bir uçağın kayıp MH370 olacağını teyit ettiklerini, söz konusu uçağın bir hafta önce Malezya’nın doğu kıyılarına varmadan önce iletişimi devre dışı bırakmış olabileceğini ifade etti.

Medyada çıkan ”uçağın kaçırıldığı” haberlerine rağmen net olmayı umduğunu söyleyen Malezya Başbakanı, ”MH370’un sapma göstermesine neden olan tüm ihtimalleri araştırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Razak’ın basın toplantısı öncesi Malezya Hükümetinden bir yetkili, uçağı soruşturanların vardıkları sonuca göre, uçaktaki bir pilotun ya da iyi uçuş tecrübesi olan birden fazla kişinin söz konusu uçağı kaçırdığını söylemişti.

MALEZYALI YETKİLİLER: UÇAĞIN KAÇIRILMASI TEORİ DEĞİL KESİN

Soruşturmaya katılan aynı yetkili, uçağın nereye götürüldüğü yada kaçırılma nedeni konusunda bir bilgi olmadığını da belirtmişti. Medyaya konuşma yetkisi olmadığını söyleyen ve adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, uçağın kaçırılmasının artık bir teori değil, kesin olduğunu da vurgulamıştı. Malezyalı yetkililer daha önce de, radar verilerine göre, söz konusu uçağın geri geldiği ve Pekin’e giderken rotasını Malezya yarımadasının batısına çevirmiş olabileceğini söylemişti.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan kalkan ve Pekin’e giden uçaktan 8 gündür haber lınamıyor. Uçak kalkıştan bir saat sonra Vietnam’ın güneyindeki Ca Mau Körfezi’nde seyrederken kaybolmuştu. Kaybolması öncesi ise uçaktan herhangi problem olduğuna dair bir mesaj alınmamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.