Kuseyr’de katliam korkusu

Kuseyr’de katliam korkusu

Suriye’de Hizbullah destekli Esed ordusunun bugün Kuseyr’e girdiğini duyurması üzerine, kasabada toplu katliam endişesi yaşanıyor.

Esed ve Hizbullah askerlerinin girdiği Kuseyr’de halkın büyük bir tedirginlik yaşadığı haberleri geliyor. Banyas ve Beyda’da gerçekleşen katliamların bir benzerinin Kuseyr’de yapılmasından endişe eden halk, uluslararası kamuoyuna acil yardım çağrısında bulundu. Kuseyr’deki çatışmalarda yaralanan yüzlerce sivilin bulunduğu ve kurtarılmayı bekledikleri belirtiliyor.

Kuseyr’de doktor olduğunu söyleyen Muhammed isimli şahısın, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde Arap ülkelerinden ve uluslararası kamuoyundan Kuseyr’de olası bir katliam konusunda acil yardım istiyor.

Görüntülerde, “Biz büyük bir insanlık faciası ile karşı karşıyayız” diyen Muhammed, ” Size Banyas ve Babı Amr’daki katliamları hatırlatarak, Kuseyr’de geri kalan halkı kurtarın. Burada yüzlerce yaralı var. Sizin sahip çıkmamanız sebebiyle Kuseyr elimizden düştü. Arap ve Müslümanlar bugün çalıp oynayın. Hizbullah bizi öldürmeye geldi. Allah bize yeter” diye konuşuyor.

Suriye resmi televizyonunun ardından Lübnan’da Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen El Menar televizyonu da Kuseyr’in düştüğünü duyurdu. Görüntülerde şehrin belirli bölgelerinde Suriye bayrağı asan askerler görülüyor. Hizbullah’ın ise Beyrut’un belirli bölgelerinde “Kuseyr düştü” şeklinde dövizler astığı belirtiliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.