Kırmızı ışıkta geçince istifa etti

Kırmızı ışıkta geçince istifa etti

Türkiye’de 17 Aralık Büyük Yolsuzluk Soruşturması’nda ismi geçenlerden yalnızca dört bakanın yoğun baskılar sonunda istifa etmesi bir tarafa İspanya’da bir istifa haberi geldi.

İspanya’nın başkenti Madrid’in en işlek caddelerinden Castellana’da pazar günü alkollü motosiklet kullanan ve kırmızı ışıkta geçerken yakalanan Anayasa Mahkemesi yargıcı Enrique Lopez  görevinden ayrıldığını açıkladı.

Hükümetin en güvendiği isimlerinden biri olarak bilinen ve Anayasa Mahkemesi başkanlığı için adı geçen 51 yaşındaki  Lopez’in, kasksız olduğu da belirlendi. Olayın medyaya yansıması üzerine açıklama yapan Lopez, olanların savunulacak bir yönünün olmadığını vurgulayarak istifa ettiğini duyurdu. “Yaptıklarımı kabul ediyorum ve sonuçlarına katlanacağım.” diyen Enrique Lopez, olayın kişisel durumlarından kaynaklandığını söyledi. Polis kaynakları, alkol testi yapılan Lopez’in ilkinde 1,12 promil ve 18 dakika sonra ise 0,98 promil alkollü çıktığını ifade ederken, bunun kanunen müsaade edilen 0,25 oranından 4 kat fazla olduğuna dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.