Kerry Fransızlara Fransızca seslendi: Amerikan halkı yanınızda

Kerry Fransızlara Fransızca seslendi: Amerikan halkı yanınızda

Paris’teki 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo saldırısına ilişkin açılama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amrikan halkı olarak Fransa halkının yanında olduklarını söyledi. Açıklamasını iki dilde yapan Kerry, Fransızlara Fransızca seslendi.

Polonya Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna ile ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ortak bir basın toplantısı düzenleyen John Kerry, konuşmasında ilk olarak Charlie Hebdo saldırısına değindi. Kerry, radikalizme karşı durma ve özgürlük adına dayanışma içinde ve kararlılıkla Fransız halkının yanında olduklarını dile getirdi. Özgürlüğün bir bedeli olduğunu Fransa’dan daha iyi bilen bir ülke olmadığını kaydeden Kerry, “Çünkü demokrasiyi Fransa’nın kendisi doğurdu.” ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo’nun da temsil ettiği ifade özgürlüğünün hiçbir terör saldırısı ile yok edilemeyeceğini dile getiren Kerry, “Bu işi yapan kişilerin anlayamadığı şey: onlar sadece bizim özgürlük ve medeni dünyaya yönelik kararlılığımızı güçlendirecektir.” dedi. Fransa’da bir imamın saldırıda hayatını kaybedenleri “özgürlük şehitleri” olarak ilan ettiğini hatırlatan Kerry, “Fransız imam ile aynı fikirdeyim.” şeklinde konuştu.

Kerry, açıklamalarının ardından konuşmasının bir benzerini Fransızca yaptı. Kerry’nin açıklamalarını iki dilde yapması Fransızlara memnun etti. Fransız vatandaşlar sosyal medya aracılığıyla Kerry’e teşekkürlerini iletti. Annesi Fransa doğumlu olan John Kerry, ABD’nin Fransa’ya en fazla ziyaret gerçekleştiren diplomatı olarak biliniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.