Kerry, Başbakan Erdoğan ile ‘model ortaklık’ konusunu görüştü

Kerry, Başbakan Erdoğan ile ‘model ortaklık’ konusunu görüştü

Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmek üzere Başbakanlık Resmi Konutu’na geldi. Kerry’nin makam aracı yerine Resmi Konut’a bir ciple gelmesi dikkat çekti.

Kerry, Başbakan’dan önce de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüş ve ortak basın toplantısı düzenlemişti. Kerry’nin ardından da Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Uzun süre senatörlük yaptıktan sonra Hillary Clinton’ın ardından ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı olan Kerry, ilk yurtdışı ziyaretine göreve geldikten 3 hafta sonra çıktı. 2004 yılında da ABD başkanlığı için yarışmış bir isim olan Kerry, 10 günü kapsayacak ziyaretinde İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya’ya gitti. Kerry’nin Türkiye’den sonra da Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’a uğraması bekleniyor.

Kerry’nin bu ilk ziyaretinin Avrupa ayağında ekonomik kriz en çok konuşulan gündem madesi olurken, Türkiye ve Ortadoğu’daki temaslarında ise Suriye’nin ağırlık kazanması bekleniyor. Zira Kerry’nin göreve gelmesiyle ABD’nin Suriyeli muheliflere destek konusunda bir politika değişikliğine gittiği yorumları yapılıyor. Kerry de Roma’da katıldığı Suriye’nin Dostları Toplantısı’nda muhaliflere “silah olmayan malzeme” yardımı yapacaklarını açıkladı.

MODEL ORTAKLIK GÖRÜŞÜLDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dışışleri Bakanı John Kerry’yi kabulünde model ortaklık başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alındı.
    
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, özellikle karşılıklı ticaret hacminin artırılması konusunda her iki taraf da kararlılıklarını vurguladı.
    
Ayrıca Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.