Kerry, Abu Dabi Veliaht Prensi Nahyan ile görüştü

Kerry, Abu Dabi Veliaht Prensi Nahyan ile görüştü

Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Silahlı Kuvvetler Başkomutan Yardımcısı ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid en-Nahyan ile görüştü.
    
BAE’de temaslarını sürdüren Kerry, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid’in de hazır bulunduğu görüşmede Abu Dabi Veliaht Prensi Nahyan ile bir araya geldi.
    
BAE resmi haber ajansında yer alan habere göre Nahyan, Kerry ile uluslararası ve bölgesel gelişmeleri, Suriye krizini ve iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı.
    
Görüşmede Nahyan, Suriye halkının yaşadığı sıkıntıdan komşu ülkeler başta olmak üzere Ortadoğu’nun etkilendiğini ve siyasi ve insani boyutta yaşanan bu krizden uluslararası kamuoyunun da sorumlu olduğunu ifade etti.
    
Kerry de insani kriz olan bölgelerdeki ”sivil vatandaşlara yardım etmede önemli rol oynayan” BAE’yi takdir ettiğini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve ortak işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
    
Suudi Arabistan ziyaretinin ardından BAE’ye gelen Kerry, buradaki temaslarının ardından Katar’a geçecek.
    
Kerry’nin 24 Şubat’ta başladığı Avrupa ve Ortadoğu turunun son durağı Katar’ın başkenti Doha ziyaretinde de ”Suriye’de devam eden kriz, Afganistan ve Ortadoğu barış süreci” gibi ikili ve bölgesel konuları ele alacağı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.