Jeffrey: AK Parti’ye oy verenler sıkıntılı günler geçiriyor

Jeffrey: AK Parti’ye oy verenler sıkıntılı günler geçiriyor

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, AKP’nin son 12 yılda başarılı bir dönem geçirmesine ve iyi işler yapmasına rağmen son dönemde zorluklarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. AK Parti’ye oy verenlerin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Jeffrey, “Çünkü AK Parti geçtiğimiz 12 yılda yolsuzluk olmayan bir siyaset fikri ile seçim yarışlarını sürdürüyordu. Bu AK Parti için olumsuz bir gelişme.” dedi.

Jeffrey, düşünce kuruluşu SETA DC’nin düzenlediği “Türkiye’nin seçim yılı” başlıklı seminerde konuştu. Seçimlerin iktidar partisini değiştirmeyeceğini dile getiren Jeffrey, “29 Mart tarihinde iktidarda olan parti 31 Mart’ta da iktidarda kalmaya devam edecek burada önemli olan 31 Mart’tan sonra ne kadar tesirli olacağıdır.” dedi.

Milliyetçilik ve din üzerinden siyasetin Avrupa’da karşılığının olmadığını dile getiren Jeffrey, Avrupalıların zihniyetinde milliyetçiliğin kötü ve dinin ise bir çeşit ‘zehir’ olduğunu ifade etti. Son olarak Twitter’ın kapanması hakkında da konuşan Jeffrey, Erdoğan’ın daha önce de benzer yasakları denediğini ve başarılı olmadığını burada da başarılı olmayacağını söyledi. Jeffrey, Abdullah Gül’ün de yasaktan hemen sonra tweet attığını hatırlattı.

SETA DC Başkanı Erol Cebeci ise 30 Mart’taki seçimlerin yerel seçimden ziyade referandum havasına girdiğini söyledi. Seçimlerin Türkiye’nin önümüzdeki 5 yılının siyasi geleceğini belirleyecek bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Cebeci, “Genellikle Türkiye’de yerel seçimler bu derece önem kazanmaz.” dedi.

Türkiye’de gelecek 15 ayda 3 seçimin olacağını dile getiren Cebeci, Anketler incelendiği zaman yerel seçimlerde büyük bir sürprizin beklenmediğini dile getirdi. Cebeci, Hizmet Hareketi’nin AK Parti’nin oylarını yüzde 4 veya 5’ten fazla etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.