Japonya Başbakanı: Kuzey Kore’nin provokasyonları affedilemez

Japonya Başbakanı: Kuzey Kore’nin provokasyonları affedilemez

Kuzey Kore’nin savurduğu tehditler karşısında alarm durumuna geçen Japonya’nın Başbakanı Şinzo Abe, Pyongyang yönetiminin tekrarladığı provokasyonların ‘affedilemez’ olduğunu söyledi.


Bakanlar kurulu toplantısında konuşan Abe, “Kuzey Kore, uluslararası topluma karşı affedilmez provokasyonlara imza attı.” dedi. Abe’nin bu açıklaması, Pyongyang yönetiminin füze rampalarını ‘hedef alır’ pozisyona getirdiğine yönelik iddiaların ardından geldi. Japon yetkililer, komünist yönetimin füzeleri pazartesi günü fırlatabileceğini kaydetti. 15 Nisan’ın Kuzey Kore’nin kurucu lideri Kim İl Sung’un ölüm yıl dönümüne denk geldiği kaydedildi.


PATRİOT’LAR OKİNAVA’YA YERLEŞTİRİLİYOR


Pyongyang’un tehditlerine karşı Japonya da güvenlik tedbirlerini almaya devam ediyor. Japonya ile Kore yarımadasındaki denize Aegis tipi gemiler yerleştiren hükümet, 30 milyon kadar kişinin yaşadığı başkenti korumak için de Patriot tipi füzelerden konuşlandırdı. Ayrıca ülkenin güneyindeki Okinava’ya da bu füzelerden taşındı. Bu füzelerin kalıcı olarak Okinava’da kalacağı kaydedildi. Savunma Bakanı İtsunori Onodera, füzelerin adada bulunan iki üsse konuşlandırılacağını açıkladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.