İsrail’in özrü Amerikan medyasında

İsrail’in özrü Amerikan medyasında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’ye giden Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin baskını ve yaşanan ölümlerden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilemesi Amerikan medyasında son dakika haberi olarak duyuruldu. 

 

Özür haberini internet sayfasında son dakika şeklinde veren  The New York Times (NYT) gazetesi, ‘İsrail’in Türkiyeden özür dilemesi diplomatik ilişkileri yenileyecek’ denildi. NYT haberinde Türkiye ile İsrail arasında uzun yıllara dayanan bir ilişki bulunduğu ve 9 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaydan sonra ilişkilerin tıkandığı ifade edildi. Haberde ayrıca Başbakan Erdoğan’ın son zamanlarda siyonizmi insanlık suçu olarak gördüğü ifadelerine yer verdi. 

 

Amerika’nın önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ) ise haberi ‘Netanyahu, Türkiye’den ölümlü gemi baskını için özür diledi’ başlığı ile verdi. Gelişmeyi olumlu olarak değerlendiren gazete, Başkan Obama’nın Ortadoğu gezisinde, İsrail’in özür dilemesi beklenmedik bir gelişmeydi dedi. 

 

CNN televizyonu ise gelişmeleri son dakika olarak duyurarak ‘İsrail, ölümlü baskın için Türkiye’den özür diledi’  başlığını kullandı. Haberde ‘Türkiye uzun yıllar İsrail’in  önemli bir Müslüman müttefikiydi. İsrail-Türkiye ilişkilerin bozulması, bölgedeki Arap baharı ve Ortadoğu’daki diğer gelişmeler, İsrail’in bölgede yanlız kalmasına neden olmuştu. Erdoğan’ın İsrail eleştirileri ise Arap dünyasında pek çok kişi tarafından memnuniyetle karşılanıyordu’ ifadelerine yer verildi.   

Washington Post Gazetesi ise ‘Obama, İsrail gezisini birbirinden uzaklaşmış iki gücü bir araya getirerek bitirdi’ başlığı ile duyurdu. Haberde özür dileme konusuna Obama’nın da telefonla katıldığını yazan gazete, Dışişleri Bakanı John F. Kerry’nin daha Massachusetts senatörü iken Netanyahu ve Erdoğan arasında uzlaşma aradığını belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.