İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

Arapça yayın yapan İsrail’in Sesi Radyosu’nda İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Gazze’nin güneyindeki bir terör örgütü kampı ile mühimmat deposunu hedef aldığı belirtildi.


Açıklamada, hava saldırısının Gazze’den Batı Negev bölgesine atılan füzeye karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.


Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre hava saldırılarında İslami Cihad Örgütü’nün askeri kanadı Kudüs Tugayları’na ait eğitim kampı ile Gazze’nin güneyindeki boş bir arazi hedef alındı.


Saldırılarda can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.


CİDDİ YANIT BULACAK


İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres de yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


“İsrail Savunma Kuvvetleri Gazze Şeridi’nde bazı hedefleri vurdu. Şunu açıklığa kavuşturalım, belirli aralıklarla saldırı siyasetine izin vermeyeceğiz.


İsrail’e atılan roket ve füzeler çok ciddi yanıt bulacak. İsrail, vatandaşlarının güvenliğini korumak için gereken şeyi yapacaktır.”


İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan yazılı açıklamada ise “İsrail Hava Kuvvetleri, teröristlere ait bir depo ve Hamas’ın eğitim kampını hedef aldı. Saldırı, İsrail’in güneyindeki sivillere yönelik saldırılara karşılık olarak yapıldı” denildi.


Açıklamada ayrıca Gazze’den yapılan tüm saldırılardan Hamas’ın sorumlu olduğu belirtildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.