‘İsrail ve Filistin barış görüşmelerine devam edecek’

‘İsrail ve Filistin barış görüşmelerine devam edecek’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Filistin’in barış görüşmelerine devam edilmesinin temelini oluşturan bir anlaşmaya vardığını söyledi.  

İsrail ve Filistin arasındaki görüşmelerin yeniden başlatılması için Mart ayından beri 6. kez Ortadoğu’yu ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesi sonrasında Ürdün’e dönerek basına açıklamalarda bulundu.

 İsrail ve Filistin’in barış görüşmelerine devam edilmesi üzerinde anlaşmaya vardığını açıklayan Kerry, anlaşmayla ilgili herhangi bir detay paylaşmazken, tarafların gelecek hafta Washington’da masaya oturacaklarını ifade etti. Kerry, anlaşmanın detaylarıyla ilgili yapılacak herhangi bir haberin “tahmini” olacağını dile getirerek, detayların gizli tutulmasının taraflar arasındaki görüşmeleri daha etkili kılacağını vurguladı. Anlaşmaya varılmasının İsrail-Filistin ilişkilerinde ileri doğru atılan önemli bir adım olduğunu belirten Kerry, ancak anlaşmanın henüz şekillendirilme süreci içerisinde olduğunu kaydetti. Kerry ayrıca Arap Ligi’ne görüşmelerin yeniden başlatılmasına verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini sunarak, bunun gerçekten büyük bir fark oluşturduğunu ifade etti.

 Filistinli Başmüzakereci Saeb Erkat ile İsrailli mevkidaşı Tzipi Livni görüşmelere başlamak için gelecek hafta Washington’a gidecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.