İsrail, Hizbullah’a giden Suriye füzelerini vurdu

İsrail, Hizbullah’a giden Suriye füzelerini vurdu

İsrail, Lübnanlı Şii örgüt Hizbullah’a gönderilmek üzere olan Suriye füzelerini vurdu.

İsrailli yetkililerin de kabul ettiği saldırı önceki gün sabah saatlerinde gerçekleştirildi, ancak saldırının yeri konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrailli yetkililer, vurulan füzelerin kimyasal başlık taşımadıklarını ancak Hizbullah’a büyük bir üstünlük sağlayacak nitelikte olduğunu iddia etti. Saldırı kararının perşembe günü toplanan İsrail güvenlik kabinesinin yaptığı toplantıdan sonra alındığı ifade edildi. Suriye’nin Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Beşar Caferi ise saldırı hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu daha önce pek çok kez yaptığı açıklamada Hizbullah’a gönderilecek her türlü silah ya da kimyasal materyalin vurulacağını açıklamıştı.

Amerikan kaynaklarının açıklamasından sonra saldırıyı doğrulayan İsrail’in, Suriye hava sahasını ihlal etmeden hedefi vurduğu kaydediliyor. İsrail; Mısır, Suriye ve Lübnan’da kendisine düşman rejimlerin işbaşına gelmesinden büyük bir tedirginlik duyuyor. Suriye’deki iç savaş sırasında rejimin ya da muhaliflerin kendisine yönelik kimyasal silah kullanmasından büyük bir endişe duyan İsrail, aynı şekilde Suriye’nin elindeki güçlü silahların Hizbullah’ın eline geçmemesi için de büyük bir gayret sarf ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.