İsrail-Filistin barış görüşmeleri yarın Washington’da başlıyor

İsrail-Filistin barış görüşmeleri yarın Washington’da başlıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre İsrail ile Filistin arasında yapılacak olan barış görüşmelerinin yarın Washington DC’de başlayacağını duyurdu.  

Washington, barış görüşmelerinin başlayacağını, 104 Filistinli tutukluyu İsrail’in salıvereceğini açıklamasından sonra yaptı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, görüşmelerde İsrail heyetini Adalet Bakanı Tzipi Livni ile Filistin’i Saed Erekat’ın temsil edeceğini duyurdu.

Buarada İsrail’in serbest bırakacağını vaat ettiği mahkumlardan bir çoğunun 20 yıldan fazladır hapis yattığı ve hatta içlerinde ömür boyu hapis cezası olanların da bulunduğu kaydedildi.

Filistin tarafı barış görüşmelerin tekrar başlayabilmesi için ileri sürdüğü şartlardan birisi de mahkumların serbest bırakılmasıydı.

Diğer yandan İsrail hükümeti İsrail seçmenlerinin yapacağı her türlü barış anlaşması onaylamak veya reddetmek için ulusal referandum kararını da onayladı.

Bu arada İsrailli yetkililer, serbest bırakılacak olan mahkumların önümüzdeki 9 ay içinde 4 kademe de salıverileceğini açıkladı. İlk salıverme işleminin ise Washington’daki görüşmelerin hemen sonrasında olacağı belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.