İran Büyükelçiliği’ne bombalı saldırıyı El Kaide üstlendi

İran Büyükelçiliği’ne bombalı saldırıyı El Kaide üstlendi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki İran Büyükelçiliği’ne düzenlenen çifte intihar saldırısını El Kaide üstlendi. Elçilik binasının iki farklı yerinde eş zamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda ölü sayısı 23’ye yükseldi. Saldırıda İran Büyükelçiliği’nde görevli Kültür Ateşesi’nin de hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Güney Lübnan’da Mahmut Fakir Caddesi ve Büyükelçilikler caddesi olarak bilinen bölgede iki ayrı saldırı gerçekleşti. İran Büyükelçiliği yakınında biri araç içinde yerleştirilen diğeri bir kişinin üzerindeki patlayıcının infilak ettirilmesi ile gerçekleşen saldırıda çok sayıda kişi öldü.

 

İran Büyükelçiliği’ni hedef aldığı ifade edilen saldırıda İran Kültür Ateşesi İbrahim el Ensariy’nin öldüğü belirtildi. İran Büyükelçilik yetkilileri Kültür Ataşesi El Ensariy’nin elçilik binasına girişi sırasında patlamamın meydana geldiği ve yaşamını yitirdiğini açıkladı. İran Büyükelçisi ve diğer elçilik yetkililerinin her hangi bir yara almadığı kaydedildi.

 

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada şu ana kadar 23 kişinin öldüğünü ve 146 kişinin de yaralandığını duyurdu. Öte yandan diğer patlama ile ilgili çelişkili bilgiler geliyor. Kimi kaynaklar ikinci saldırının fırlatılan bir roketin elçilik yakınına isabet etmesi ile gerçekleştiği iddiasında bulunuyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.