Irak’ta Temmuz ayı bilançosu: 1057 ölü

Irak’ta Temmuz ayı bilançosu: 1057 ölü

Bağdat’taki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre bu ay içinde Irak’ta bin 57 kişi şiddet olaylarında hayatını kaybetti. Temmuz, ülkede son yıllarda en fazla ölümün meydana geldiği ay oldu.

 

Irak’ta bu yıl içinde öldürülen sivillerin sayısı ise en az 4 bin 137 olarak duyuruldu. Yaralı sayısı ise 9 bin 865 kişi olarak açıklandı. BM kayıtlarına göre şiddetin en fazla yaşandığı şehir ülkenin başkenti Bağdat. Bağdat’ı sırasıyla Selahattin, Nineve, Diyala, Kerkük ve Anbar izledi.

 

BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Gyorgy Busztin, “Şiddet olaylarının siviller üzerindeki etkisi son derece yüksek. Irak’ın siyasi liderleri böyle manasız bir şekilde kan dökülmesine son verilmesi için, derhal ve kararlı olarak harekete geçmeli.” dedi.

 

Temmuz ayında Irak caddelerinde, kahve ve camilerinde bir dizi bombalama eylemi oldu. Militanlar iki hapishaneye saldırı düzenledi ve mahkumlar serbest kaldı. Temmuz ayında Irak’ta ölenlerin 928’i sivildi. Bunların 204’ü de sivil polisti. 338’ü sivil polis olmak üzere, 2 bin 109 sivil de yaralandı. Yine Temmuz’da ölen Irak güvenlik görevlilerinin sayısı 129, yaralanan ise 217 oldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.