Irak’ta Şii ve Sünni camilerine saldırı

Irak’ta Şii ve Sünni camilerine saldırı

Irak’ta dün Şii ve Sünnilerin camilerine düzenlenen bombalı saldırıları da içeren kanlı olaylarda 18 kişi hayatını kaybetti.

Dün erken saatlerde başkent Bağdat’ın Şii yoğunluklu Ur bölgesindeki bir caddede sağa sola rastgele ateş açan bir grup, 5 kişinin ölümüne, 9 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Yine bir Şii bölgesi olan Nahravan’da hareket halindeki araçlarından ateş eden teröristlerin saldırısı sonucu da 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Hüseyniye’deki Şii camisinde intihar eylemi 7 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Ülkenin kuzey bölgesinde etnik çeşitliliğiyle bilinen Tuzhurmatu’daki bir Sünni camisinde düzenlenen saldırıda ise 4 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Nisan ayından beri benzer saldırılarla 3 bin kişinin ölümüne sebep olan saldırıların ülkede mezhep çatışması çıkarmayı amaçladığı düşünülüyor. Saldırıların düzenlenme şekli ülkede baskı gören Sünni azınlığın hakkını koruduğunu iddia eden terör örgütü El Kaide’nin Irak kolunu hatırlatıyor.

Pazartesi günü yine Şii yoğun bölgelerde gerçekleşen ve 60 kişinin hayatını kaybettiği saldırıları bu örgüt üstlenmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.