İngiltere’nin de bir ‘Obama’sı olabilir

İngiltere’nin de bir ‘Obama’sı olabilir

İngiliz Sunday Times gazetesi, Başbakan David Cameron’ın lideri olduğu Muhafazakar Partisi’nin yeni liderinin siyahi kökenli bir milletvekili olacağını iddia etti.

Telekulak skandalı sebebiyle Cameron ile arası açılan Rupert Murdoch’ın gazetesi Sunday Times, bugün okuyucularının karşısına “Muhafazakarların yeni lideri siyahi bir milletvekili olabilir” manşetiyle çıktı.

Times, 2015 genel seçimlerinde Başbakan Cameron’ın başarısız olması durumunda, siyahi kökenli multimilyoner işadamı ve milletvekili Adam Afriyie’nin partinin başına getirilmesi için gizli bir operasyonun başlatıldığını öne sürdü.

Afriyie’nin liderliğe getirilmesine ilişkin 100’den fazla Muhafazakar partilinin nabzının yoklandığı kaydedilen haberde, parti içindeki 8 kişilik güçlü bir takım ile bu konuda 3 aydır gizli bir kampanyanın yürütüldüğü iddia edildi.

Ganalı bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olan Afriyie’nin, Londra’nın fakir semtlerinden Peckham’da yoksulluk içinde büyümesine rağmen, şu anda 50 ila 100 milyon Sterlin servete sahip olduğu belirtiliyor.

2005 yılında meclise giren Afriyie, Muhafazakar Partisi’nin ilk siyahi kökenli milletvekili unvanını elinde bulunduruyor.

Bu arada, bir araştırma şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre, Cameron’ın geçtiğimiz hafta yaptığı AB konuşmasının ardından, Muhafazakar Partisi’ne olan destek 5 puan artarak yüzde 33’e yükseldi. Ankette, anamuhalefet İşçi Partisi’ne olan destek yüzde 39 iken, koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat Partisi’ne destek yüzde 11 civarında olduğu kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.