İİT’den Myanmar çağrısı

İİT’den Myanmar çağrısı


İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Müslüman azınlığa yönelik şiddet olaylarının yeniden başladığı Myanmar için harekete geçti.

Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çağrısıyla Rohingya Temas Grubu dün Cidde’de toplandı. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun temsil ettiği toplantıda Myanmar hükümetine “Olayların önlenmesi ve istikrarın sağlanması için harekete geç” çağrısı yapıldı. Uluslararası camiadan da Myanmar hükümetine baskı yapılması istendi. Aşırıcı Budistler tarafından gerçekleştirilen saldırıların bölgedeki diğer ülkelere yayılması riskine karşı Müslümanlar ile Budistlerin Medeniyetler İttifakı çerçevesinde diyalog toplantısında buluşması kararlaştırıldı. Din adamları karşılıklı nefretin önlenmesi için hoşgörü mesajları verecek.

Son haftalardaki olaylarda en az 44 kişi hayatını kaybetmiş,  binlerce kişi evinden olurken en az 37 cami de yakılmıştı. İhsanoğlu, Myanmar’da hükümetin gerginliğe göz yumarak onay vermesi sebebiyle olayların başka şehirlere yayıldığını anlattı: “Bu şiddet kabul edilemez ve devamına izin verilmemeli.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.