Hindistan, rüyada görülen bin ton altının peşinde

Hindistan, rüyada görülen bin ton altının peşinde

Hindistan’da Daundra Khera köyünde yapılan arkeolojik kazının seyri Hindu kâhinin rüyasıyla değişti. Kâhin Shobhan Sarkar, köy yakınlarında gömülü bin ton altını rüyasında gördüğünü açıklayınca köylüler bölgeye akın etti.

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinin Daundra Khera köyü bugünlerde ilginç bir arkeolojik kazı haberiyle gündemde. Nedeni ise Hindu kâhin Shobhan Sarkar’ın köy yakınlarında Kral Rao Ram Bakhs Singh’e ait bin ton altın gömülü olduğunu rüyasında görmesi. Sarkar, 1858 yılında İngiliz sömürgesine başkaldırdığı için idam edilen Kral Singh’in rüyasında değeri 50 milyar doları bulan altınlara kendisinin sahip çıkmasını istediğini söyledi. Arkeologlar ise 19. yüzyıldan kalma bir kalenin altında kazı çalışmalarına başladı. Sarkar’ın sözleri ilk önce dikkate alınmazken, daha sonra kendisini bir eyalet milletvekilinin ziyaret etmesi ile köylüler arasında ‘altın arama çalışmaları başladı’  dedikoduları yayıldı.  Polis kalede süren kazıların gömü ile alakasının olmadığını söylese de köylüler bölgeye akın etti.

Arkeologlar ise bölgede yapılan kazılarda yerin 20 metre altında değerli metallerin çıktığını açıkladı. İlçe Sulh Hakimi Vijay Karan Anand ise metallerin türünün belirlenmesinin tek yolunun kazılar olduğunu söyledi.  Hindistan Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Merkezi yetkilileri eski kale kalıntıları altında kazı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Kralın akrabaları ise altın, gümüş ve değerli taşların varlığına inanıyor. Kral Singh’in soyundan geldiğini iddia eden Navchandi Veer Pratab Singh de altın devlet tarafından bulunursa paylarının verilmesini istiyor. Yetkililer ise bölgede altın bulunması halinde büyük payın eyaletin geliştirilmesi için kullanılması gerektiğini dile getiriyor. Çünkü, 200 milyon nüfuslu Uttar Pradesh, Hindistan’ın en fakir ve en az gelişmiş eyaletlerinden biri. Öyle ki henüz elektriğin gitmediği köyleri bile var. Onlardan biri olan Daundia Khera’da yaşayan 60 yaşındaki Vidyawati Sharma, küçüklüğünden beri köylerinde hazine olduğuna dair hikâyelerle büyüdüğünü ve bunu herkesin bildiğini anlatıyor. Köylüler belki bir ev alacak kadar altın bulabiliriz umuduyla kaleye akın ediyor. Polis kale kazısının çevresine ek destek güç göndererek olası bir köylü akınını durdurmaya çalışıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.