Hayrünnisa Gül ile Michelle Obama konuşmaları birlikte dinledi

Hayrünnisa Gül ile Michelle Obama konuşmaları birlikte dinledi

Hayrünnisa Gül ile Michelle Obama konuşmaları birlikte dinledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ABD Başkanı Barack Obama’nın ard arda yaptığı Birleşmiş Miletler (BM) Genel Kurul’undaki açılış konuşmalarını iki ülkenin ‘First Lady’leri birlikte dinledi.

Hayrünnisa Gül ile Michelle Obama’nın birlikte dinlediği BM Genel Kurul 68. açılış konuşmalarında Türkiye masasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ile misafir bölümünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hazır bulundu.

Obama’nın son derece etkili konuşma yaptığı Genel Kurul açılış konuşmalarında üçüncü sırada yer alan Gül de oldukça önemli konulara parmak bastı. Ancak Gül, Obama’dan sonra kürsüye gelmenin talihsizliğini de yaşadı. Obama’nın konuşmasını bitirmesinin ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve BM Genel Kurul Başkanı Dr. John W. Ashe ABD Başkanı ile birlikte salondan ayrılırken  kürsüye gelen Gül’ün, konuşmasının ilk dakikalarını, salonda görültü ortamında gerçekleştirmek zorunda kaldığı görüldü.

 

Obama’nın etkili konuşması yine dikkatlerin kendi üzerine yoğunlaştırmasına neden oldu. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, Türk dış politikasının insan merkezli yaklaşımı ve Suriye konusundaki etkili vurguları ile zaman içinde konuşmasına dikkatleri çekmeyi başardı. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.