Han el-Assal başta olmak üzere Suriye’de 3 bölgede kimyasal silah araştırması başlıyor

Han el-Assal başta olmak üzere Suriye’de 3 bölgede kimyasal silah araştırması başlıyor

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmakla görevli Birleşmiş Milletler (BM) misyonunun içlerinde Han el-Assal bölgesi de dahil bulunduğu üç ayrı vakayı eş zamanlı incelemek üzere en kısa sürede Suriye’ye gidecekleri kaydedildi.

BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane’in geçtiğimiz hafta Suriye’ye yaptığı iki günlük ziyaret sonunda anlşamya varıldığı duyurulmuştu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, “Araştırma misyonunun bugüne kadar elde ettiği bilgiler temelinde ve Suriye hükümetiyle varılan anlaşma ışığında, BM misyonu en kısa zaman içinde Han el-Assal dahil, kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen üç bölgede eş zamanlı soruşturma gerçekleştirecektir” dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki mun’a konu ile ilgili bilgi verildiğini açıklayan Nesirky, Suriye’nin diğer bölgelerinde kimyasal silah kullandıldığı iddialarının da kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Nesirky, misyonun Suriye Hükümeti ile vardığı anlaşma uyarınca araştırma heyetinin en kısa sürede içlerinde Han el-Assal bölgesinin de bulunduğu üç yerde inceleme yapacaklarını söyledi.

İddiaları araştırmakla görevli BM misyonunun başkanı Ake Sellström ile BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Angela Kane 24-25 Temmuz tarihlerinde Şam’a resmi ziyarette bulunmuş ve iki günlük görüşmeler sonunda kimyasal silahların kullanıldığı iddialarının araştırlması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.