Hakaret filmi yapımcısının başına ödül koyan bakana seyahat yasağı

Hakaret filmi yapımcısının başına ödül koyan bakana seyahat yasağı

İslam’a hakaret içeren filmin yapımcısının başına ödül koyan Pakistan Federal Demiryolu Bakanı Ghulam Ahmad Bilour ve eşinin ABD vizelerinin iptal edildiği bildirildi. ABD’nin İslamabad Büyükelçiliği ayrıca Bilour ve eşine ABD’ye seyahat yasağı getirdi.

Pakistan Federal Demiryolu Bakanı Bilour, geçtiğimiz Eylül ayında ABD’de yapılan ve İslam’a hakaret içeren filmin yapımcısının başına 100 bin dolar ödül vereceğini açıklamıştı. Pakistanlı bakan ayrıca “fırsatı olsa yapımcıyı kendi elleri ile öldüreceğini” de ifade etmişti.

Pakistan yerel basınına açıklamada bulunan Bilour, “Bugün elçilikten telefon aldım. Bana vizelerin iptal edildiği ve seyahat yasağı konulduğu bilgisi verildi.” dedi. Koyduğu ödülü savunan Pakistan Federal Demiryolu Bakanı, dünya genelinde dine hakaret içerecek olayları cezalandıracak uluslararası kanunların bulunması gerektiğini söyledi.

Bilour, “Ben ABD ve İngiltere’nin ülkelerine giriş yasağı getirmesinden endişe etmiyorum. Ben sadece Mekke ve Medine’ye gitmeye yasak getirilmesinden endişe ederim. Şükürler olsun ki böyle bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin İslamabad Büyükelçiliği sözcüsü ile konu ile ilgili açıklama yapmadı. Sözcü, “Böyle konularda ayrıntıların verilmesi ABDyasalarına aykırı.” dedi.

İslam’a hakaret içeren film Pakistan da dahil dünya genelinde tepkilere yol açmış ve protestolara sebep olmuştu. Pakistan’daki protestolar şiddete olaylarına dönüşürken, çıkan çatışmalarda ölenler olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.