Güney Kore, Kelley’ye verdiği ‘Onur Unvanı’nı geri alacak

Güney Kore, Kelley’ye verdiği ‘Onur Unvanı’nı geri alacak

Güney Kore, eski CIA Başkanı David Petraeus’un istifa etmesine neden olan skandalla bağlantısı bulunan Jill Kelley’ye verilen onur unvanını geri alacak.
    
Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Florida’nın Tampa kentinde yaşayan Kelley’nin, kendisine verilen onur unvanını, belirsiz şahsi iş anlaşmalarında öne çıkarak kötüye kullandığını söyledi.
    
Yetkili, unvanın geri alınması konusunun hala tartışıldığını, ne zaman alınacağının henüz belli olmadığını kaydetti.
    
Güney Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kim Kyou-hyun da Washington’ı ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kelley’nin unvanı şahsi çıkarı için uygunsuz biçimde kullandığını söyledi.
    
Yonhap ajansının haberine göre Kim, ”onur elçisinin, unvanını ticari projeler ve nüfuzunu hissettirmek için kullanmasının uygun olmadığını” bildirdi.
    
New Yorklu bir iş adamı, Kelley ile Ağustos ayında Tampa’da Cumhuriyetçilerin bir toplantısında, Güney Kore ile kömür-gazlaştırma projesinde talep ve teklifsiz bir anlaşmaya olanak sağlayabilecek kişi olarak tanıştırıldığını söylemişti.
    
TransGas Development Systems’ın başkanı Adam Victor, 37 yaşındaki Kelley’nin, doğrudan Güney Kore devlet başkanıyla yapılacak milyar dolarlık bir anlaşmaya aracılık yapabilecek pozisyonda olduğunun ve yüzde 2 komisyon beklediğinin iddia edildiğini kaydetmişti.
    
Florida eyaletinin Tampa kentindeki MacDill hava üssünde gönüllü irtibat subayı olarak görev yapan Jill Kelley’nin kimliği bilinmeyen bir kişiden aldığı tehdit e-postalarıyla ilgili şikayetini inceleyen Federal Soruşturma Bürosu (FBI), mesajların David Petraeus ile evlilik dışı ilişki kuran Paula Broadwell tarafından gönderildiğini ortaya çıkarmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.