FARC, 2008’de öldürülen gerillaların cesedinin iadesini istedi

FARC, 2008’de öldürülen gerillaların cesedinin iadesini istedi

Kolombiya’da hükümetle barış görüşmelerini sürdüren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), 2008’de Ekvador’da düzenlenen hava saldırısında öldürülen birçok gerillanın cesedinin iade edilmesini istedi.
    
FARC, Kolombiya ve Ekvador hükümetleri ile Uluslararası Kızılhaç’a gönderdiği, internet sitesinde yayımlanan mektubunda, ”Öldürülen yoldaşlarımızın cesedinin en kısa sürede ülkeye getirilmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.
    
Talebi, ‘Acil ve insani’ olarak nitelendiren FARC, cesetlerin kimliğinin saptanabilmesi için adli tıp kurumunun verdiği sertifikaları da istedi.
    
Kolombiyalı yetkililerin Ekvador’daki saldırıda öldürülen ve cesedi Kolombiya’ya getirilen FARC’ın eski liderlerinden Raul Reyes’in nereye gömüldüğünü açıklamadığını belirten FARC, cesetlerin iadesi talebinin barış sürecinde gerçeği aydınlatmayı amaçladığını vurguladı.
    
Kolombiya güvenlik güçleri, 1 Mart’ta düzenlediği sınır ötesi operasyonda Ekvador topraklarındaki FARC’ın sözcülüğünü de yapan Raul Reyes ile 25 gerillayı öldürmüştü.
    
Bombardıman, Ekvador ve Kolombiya arasında 3 yılı aşkın süre diplomatik ilişkilerin kopmasına neden olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.