Etiyopyalı Bakan: Türk okulları büyükelçilik gibi

Etiyopyalı Bakan: Türk okulları büyükelçilik gibi

Bu yıl Türkiye’de 17 Aralık Büyük Rüşvet Operasyonu nedeniyle Türkiye’de düzenlenmesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baskıları nedeniyle yapılamayan ve bu nedenle farklı ülkelerde gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları için dünyadan övgüler almaya devam ediyor.

 

27 ülkeden gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Etiyopya’nın siyasetçileri de festivalin ülkelerinde yapılmasından büyük bir memnuniyet duydu.  

 

Festivalin açılışına katılan Etiyopya’nın Dışişleri’nden sorumlu Devlet Bakanı Dawano Kedir, “Gösteriler çok güzeldi. Öğrenciler çok iyi organize olmuştu. Birçok ülkeden çocukları görmek fantastikti.” yorumunu yaptı. Kedir, ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarından övgüyle bahsetti. Okulların dünyayı birbirine bağladığını dile getiren Bakan, “Türk okulları yurtdışında Türk büyükelçilikleri gibi. Bu okullar Türk hükümeti ve işadamları tarafından desteklenmeli. Çünkü okullar Türk kültürünü öğretiyorlar. Etiyopya’da bunu çok güzel görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk okullarının eğitim dışında ülkeler arası ticaretin gelişmesine de katkı sağladığını belirten Kedir, “Etiyopya’ya yapılan dış yatırımlara baktığımız zaman Türklerin bu ülkede ilk sırada olduğunu görüyoruz. Yatırımlar ilişkilerimizin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor.” dedi. Afrika bölgesinde son dönemde artan terör olaylarıyla ilgili soruya ise Kedir, “Dünyada Türkiye’de, Amerika’da, İran’da, Irak’ta, Avrupa’da, Rusya’da bile terörist olaylar var. Terör dünyanın bir sorunu. Afrika’da çok az ülkede terör eylemleri meydana geliyor.” diye konuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.